Asigurarea Locuintei - RCA Expert - Asigurari RCA ieftin in Galati! Oferte imbatabile! Convinge-te!

Go to content

Main menu

Asigurarea Locuintei

De ce avem nevoie de o asigurare obligatorie?

Frecventa evenimentelor de catastrofa naturale  este in crestere alarmanta in ultimii ani. In fiecare an, mii de oameni isi pierd casele si agoniseala de o viata si raman la mila autoritatilor pentru recuperarea prejudiciilor, fara nici o plasa de siguranta.
• Asigurarea obligatorie de locuinta ofera o protectie minima de baza in cazul producerii unor inundatii, alunecari de teren sau cutremur. Pentru o prima modica de 10 EUR si respectiv 20 EUR pe an puteti primi o despagubire maxima de 20.000 EUR, bani care pot fi utilizati pentru a repara macar o parte din prejudiciul cauzat.
• Potrivit legii, cei care nu si-au incheiat asigurarea nu vor beneficia de ajutor din partea autoritatilor locale in cazul producerii unor calamitati naturale!

De ce avem nevoie de o asigurare facultativa?

Asigurarea obligatorie ofera o protectie minima, recomandandu-se ferm incheierea de asigurari facultative care sa acopere diferenta intre valoarea reala a locuintei dumneavoastra si suma asigurata obligatoriu!
Asigurarile facultative sunt un instrument accesibil tuturor si eficient pentru a ne proteja agoniseala de o viata.

• O asigurare facultativa acopera cele mai frecvente riscuri care pun in pericol locuinta si pot afecta si bunurile Dumneavoastra

• Incheierea acestei polite este cea mai ieftina modalitate de protejare a casei si bunurilor personale, chiar mai ieftina decat instalarea unui sistem perfectionat de alarma

Ce sunt asigurarile facultative de locuinte?

Asigurarea facultativa a locuintei si/sau bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care le puteti incheia ca persoana fizica.

Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii.
Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.


Pe scurt insa, asigurarile facultative de locuinte sunt produse specifice ale companiilor de profil, prin care se pot asigura apartamente, case sau imobile in intregime impotriva producerii anumitor riscuri prevazute in contractul de asigurare. Acoperirea oferita prin intermediul politei vine in schimbul platii de catre contractantul asigurarii a unei prime, reprezentand costul asigurarii.

Ce sunt asigurarile obligatorii de locuinta?

Incheierea asigurarilor de locuinte este obligatorie pentru toate constructiile destinate locuirii permanente sau temporare iar emiterea politelor PAD a inceput la 15 iulie 2010.
Atentie! Incepand cu 1 septembrie 2012, puteti incheia o asigurare facultativa de locuinta (care sa contina cele 3 riscuri cuprinsa in polita obligatorie) doar pentru sume asigurate mai mari de 10.000 si 20.000 de euro, sumele maxime acoperite prin polita PAD
.

Aceste produse sunt diferite de asigurarile facultative, sunt standardizate, si acopera doar 3 riscuri: cutremur, inundatii si alunecari de teren. Mai multe detalii gasiti aici!
Proprietarii de locuinte trebuie sa incheie aceasta asigurare potrivit prevederilor Legii nr. 260/2008. Cei care nu si-au incheiat asigurarea sunt pasibili de amenda de pana la 500 lei incepand cu data de 5 august 2011.

Polita poate fi incheiata de catre proprietari doar cu buletinul.

Back to content | Back to main menu