Asigurarea CASCO - RCA Expert - Asigurari RCA ieftin in Galati! Oferte imbatabile! Convinge-te!

Go to content

Main menu

Asigurarea CASCO


Asigurarea facultativa impotriva avariilor accidentale ale autovechiculului sau a furtului acestuia se regaseste la majoritatea companiilor de asigurare sub numele de Asigurare CASCO. Acest tip de asigurare vine in completarea politei de raspundere civila obligatorie, insa nu tine loc acesteia. O asigurare de tip Casco va acoperi daunele produse bunului propriu in cazul avariilor sau furtului acestuia.

De polita de tip Casco poate beneficia orice detinator de autovehicul, remorca sau semiremorca cu conditia ca acestea sa fie inmatriculate in Romania sau sa fie in curs de inmatriculare.

Suma la care se va asigura autovehiculul va depinde de valoarea de nou a acestuia la data incheierii asigurarii, la care se adauga uzura in functie de vechimea masinii si de dotarile suplimentare;   scala de uzura difera de la o societate de asigurare la alta..  

Politele se incheie de regula cu o fransiza de 100 EUR/eveniment la avarii si furt partial si 10-20% la dauna totala. Exista si posibilitatea incheierii asigurarilor fara fransiza, situatie in care costul asigurarii este mult mai mare.

Fransiza reprezinta partea de dauna care va fi suportata de asigurat si care poate fi calculata ca procent din suma asigurata sau poate fi o suma fixa. Scopul fransizei este de a creste grija proprietatului fata de bunul asigurat pe de o parte, si de a evita instrumentarea unui numar mare de dosare de dauna cu o valoare mica a despagubirii, in contextul in care cuantumul acestor despagubiri nu creaza probleme deosebite din punct de vedere financiar asiguratului. De obicei, cu cat este mai mare fransiza, cu atat este mai mica prima de asigurare.

Riscurile standard care pot fi acoperite de asigurarea CASCO sunt: loviri, ciocniri, zgarieri, rasturnari sau caderi de corpuri pe autoturism, pagube cauzate de furtuna, inundatii, cutremur, grindina, ploaie torentiala, alunecare de teren, avalansa, carbonizare, explozie, afumare, furtul autovehiculului, a unor parti componente sau a pagubelor provocate in urma tentativei de furt, pagube produse autovehiculului ca urmare a masurilor luate pentru salvarea lui, pagube produse dotarilor suplimentare montate, declarate de asigurat in Cererea-chestionar, a caror valoare este inclusa in suma asigurata, pagube ca urmare a riscurilor asigurate partilor componente sau a pieselor autovehiculului in timp ce acestea se aflau demontate in vederea efectuarii reparatiei sau intretinerii si cheltuielile efectuate in vederea transportarii autovechiculului avariat la cel mai apropiat service de la locul accidentului sau la locul de adapostire, in cazul in care in care nu poate fi transportat prin forta proprie.

Alte riscuri acoperite – vandalism, pierderea cheilor, pierderea actelor autovehicului, pagube inregistrate ca urmare a patrunderii autovehicului in zone inundate, avarii inregistrate in timpul utilizarii vehiculului pe drumuri inchise circulatiei publice, avarierea anvelopelor pe sina de tranvai, etc pot fi acoperite de regula optional.

In cazul unei daune, stabilirea despagubirilor se va face de catre asigurator in baza unei documentatii privind cauzele si imprejurarile in care s-a produs incidentul. Constatarea si evaluarea pagubelor se va face in prezenta asiguratului sau a reprezentantilor acestuia. Avaria totala poate fi declarata de catre asigurator in baza unui Deviz Estitamiv de Reparatii emis de catre o unitate reparatoare. Daca exista fransiza, asiguratorul va plati suma asigurata minus valoarea fransizei.

In ceea ce priveste furtul, acesta trebuie declarat la sectia de politie din localitatea in care s-a produs evenimentul si sa se ceara numarul de inregistrare a plangerii depuse. Se va contacta asiguratorul, iar acesta va solicita politiei declaratia furtului (raspuns in maxim 30 de zile). Asiguratorul se va adresa din nou politiei in ceea ce priveste descoperirea autorilor furtului (termenul de raspuns este de maxim 30 de zile). La raspunsul politiei si in cazul in care dosarul este complet, asiguratul va fi despagubit conform politei, adica suma asigurata minus fransiza, daca aceasta exista.


Back to content | Back to main menu